Provencaalse kabeljauwfilet uit de oven

Provencaalse kabeljauwfilet uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Provençaalse kabeljauwfilet uit de oven, met tomaten en courgette. Gegarandeerd een zomers succesrecept! Serveer hierbij gepofte aardappel en een eetlepel zure room met bieslook.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Provencaalse kabeljauwfilet uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220C.
  2. Was de aardappelen onder koud stromend water. Verpak elke aardappel in een velletje aluminiumfolie. Leg ze op een ovenplaat en bak ze in 45 minuten boven in de oven gaar.
  3. Halveer de tomaten. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Leg de groenten in een ovenschaal, besprenkel met de olie en bestrooi met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schuif de ovenschaal bij de aardappelen in de oven en bak de groenten onder in de oven in 20-25 minuten gaar. Schep de groenten af en toe om.
  4. Verpak ook de kabeljauwfilets met een klontje boter in aluminiumfolie en schuif deze naast de groenten of aardappelen in de oven. Verwarm 20-22 minuten.
  5. Schep de tomaten en courgette op de borden en leg hierop de gegaarde kabeljauwfilets.
  6. Serveer hierbij de gepofte aardappel met eventueel een eetlepel zure room met bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden