Appelkwarktaart

Appelkwarktaart

Smulweb imageSmulweb

Met deze appelkwarktaart heb je in een handomdraai een heerlijk fris gebak op tafel staan. De sappige appelpartjes zijn een perfecte match met de romige kwark. Met amandel en kaneel voor een extra smaakdimensie.

60 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appelkwarktaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes. Besprenkel ze met de helft van het citroensap.
  2. Roer of mix de boter en suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door.
  3. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker. Spatel het cakemeel er luchtig door. Vet de bakvorm licht in.
  4. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover.
  5. Meng suiker en kaneelpoeder en strooi het mengsel over de appel en amandel.
  6. Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart