- 1 el Bieslook
- 15 g Zwarte viseitjes
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Greenwheat freekeh herfstsalade met biet en zalm op tafel.
- Rasp limoen en pers deze uit.
- Bestrooi de zalmfilet met zout en peper.
- Snijd de biet in dunne plakjes. Snijd de sla en ui en laat uitlekken. Snijd de bieslook.
- Kook de Greenwheat volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het goed uitlekken en afkoelen. Besprenkel met wat olie.
- Meng het limoensap met het rasp en 1 eetlepel honing en marineer de zalmfilet hierin ongeveer 15 minuten.
- Klop een dressing van olie, azijn, mosterd en de resterende honing.
- Meng wat crème fraîche met de gesneden bieslook.
- Bak de zalmfilet in de boter.
- Maak de salade in een diep, groot bord: meng sla, Greenwheat en plakjes biet door elkaar. Besprenkel met de dressing.
- Serveer de zalm op de salade met zwarte viseitjes en een toefje crème fraîche.