Greenwheat freekeh herfstsalade met biet en zalm

Greenwheat freekeh herfstsalade met biet en zalm

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke herfstsalade met Greenwheat freekeh, bietjes, bieslook en zalm. Gemarineerd in een honing-limoenmarinade en afgemaakt met een mosterd-dressing en crème fraîche met bieslook.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook
  • 15 g Zwarte viseitjes

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Greenwheat freekeh herfstsalade met biet en zalm op tafel.

  1. Rasp limoen en pers deze uit.
  2. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper.
  3. Snijd de biet in dunne plakjes. Snijd de sla en ui en laat uitlekken. Snijd de bieslook.
  4. Kook de Greenwheat volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het goed uitlekken en afkoelen. Besprenkel met wat olie.
  5. Meng het limoensap met het rasp en 1 eetlepel honing en marineer de zalmfilet hierin ongeveer 15 minuten.
  6. Klop een dressing van olie, azijn, mosterd en de resterende honing.
  7. Meng wat crème fraîche met de gesneden bieslook.
  8. Bak de zalmfilet in de boter.
  9. Maak de salade in een diep, groot bord: meng sla, Greenwheat en plakjes biet door elkaar. Besprenkel met de dressing.
  10. Serveer de zalm op de salade met zwarte viseitjes en een toefje crème fraîche.
eet smakelijk