Kipfilet met ham en kaas

Kipfilet met ham en kaas

Smulweb imageSmulweb

Kipfilet met ham en kaas uit de oven. Na het sudderen van kipfilets in witte wijn, moeten ze nog even in de oven met ham, basilicum, mozzarella en Parmezaanse kaas. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kipfilet met ham en kaas op tafel.

  1. Haal kipfilets door op smaak gebrachte bloem en schut iets af. Er mogen nog bloem op blijven zitten dit helpt later bij binding van saus.
  2. Braad kipfilet in olie en boter met knoflook aan beide kanten goudbruin van kleur.
  3. Voeg witte wijn en kippenbouillon toe en laat de kipfilet in het vocht sudderen, keer af en toe om.
  4. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal met gesmolten boter onderin. Reduceer de saus verder tot een gebonden saus.
  5. Vouw plakken ham dubbel en verdeel over de kipfilet.
  6. Bak de kipfilet met ham voor 15 min. op 200*C.
  7. Haal uit de oven en verdeel basilicumblaadjes over de ham. Strooi hierover geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
  8. Bak verder in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  9. Serveer 1 halve kipfilet per persoon en verdeel er wat saus over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees Kaas