Mexicaanse kiptaart

Mexicaanse kiptaart

Smulweb imageSmulweb

Deze Mexicaanse kiptaart is gevuld met kip, bonen en groenten in een kruidige tomatensaus. De taart is bedekt met kaas, wordt gebakken in de oven en geserveerd met een heerlijke yoghurt-zure roomsaus en overgoten met vers gesneden koriander.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 90 g Zure room
  • 1 Rode peper
  • 1 g Citroenpeper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mexicaanse kiptaart op tafel.

  1. Bak de kipfilet gaar en kruid deze met kipkruiden of Mexicaanse kruidenmix.
  2. Maak eerst de vulling. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui hierin in circa 10 minuten zacht. Roer de knoflook, paprika, maïs en peper erdoor en bak nog eens 5 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes met het sap toe, de gemalen koriander, komijn, suiker en bouillonblokje of -poeder. Breng op smaak met zout en peper en roer goed. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten sudderen.
  4. Roer de kip, bonen en de helft van de verse koriander erdoor. Laat het geheel in 5 minuten op een niet te hoog vuur goed warm worden. Bind indien nodig de saus tot een dikkere saus. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Bestrijk een grote springvorm (diameter circa 28 cm) licht met olie. Leg een tortilla op de bodem en schep hierop een vijfde van de vulling. Leg hier weer een tortilla op en vervolgens de vulling en herhaal dit met de rest van de vulling en tortilla's
  6. eindig met een tortilla. De inhoud zal iets boven de vorm uitsteken. Als je mengsel over hebt en 1 tortilla, steek dan kleine vormpjes uit en maak een minitaartje.
  7. Meng de yoghurt met zure room, 50 gr van de kaas en 2 el van de resterende koriander. Schep dit over de taart en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Strooi de resterende koriander erover en serveer warm en in punten gesneden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte