Simpele maar lekkere nasi (kan vegetarisch)

Simpele maar lekkere nasi (kan vegetarisch)

Smulweb imageSmulweb

Een makkelijke en heerlijk smakende nasi is zo in elkaar geflanst. Prei, ui, knoflook, ketjap manis, rijst, ham en ei zijn de benodigde ingrediënten. Goed roeren en bakken, en de smaak zit in iedere hap.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Simpele maar lekkere nasi (kan vegetarisch) op tafel.

  1. Snijd de prei, ui en knoflook in stukjes.
  2. Bak de prei, ui en knoflook in een wok met een scheut olijfolie goed gaar.
  3. Voeg een flinke scheut ketjap toe en laat de prei verder doorbakken.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Meng de gekookte rijst met de prei, ui en knoflook in de wok. Roer alles goed door elkaar en voeg nog wat ketjap toe.
  6. Verlaag het vuur en blijf goed roeren.
  7. Snijd de gekookte ham in blokjes en voeg deze toe aan de nasi.
  8. Klop in een mok de eieren samen met wat sambal of peper.
  9. Verhit boter in een koekenpan en bak een omelet van het eimengsel.
  10. Snijd de omelet in stukjes en voeg deze als laatste toe aan de nasi.
  11. Roer het geheel goed door en bak nog even op een hoger vuur.
  12. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Vegetarische nasi