Hartige taart met courgette basilicum en geitenkaas

Hartige taart met courgette basilicum en geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart met courgette, basilicum en geitenkaas is dé perfecte maaltijd voor in het weekend. Het is makkelijk te bereiden en heerlijk om te delen met familie en vrienden. Tip: serveer met een lichte salade.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Hartige taart met courgette basilicum en geitenkaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Laat overtollig deeg over de rand hangen en snij de te grote hoeken iets bij.
  3. Snij de courgettes in dunne plakken van 1- 1 1/2 mm.
  4. Bestrooi de deegbodem met wat bloem en leg er een deel van de courgetteplakken op.
  5. Verdeel daarover wat uiringen, knoflook en groene peper, stukjes geitenkaas en basilicumblaadjes.
  6. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn en probeer te eindigen met wat plakken courgette.
  7. Meng de eieren met de slagroom, melk en 2 theelepels zout en schenk dit over de vulling.
  8. Sla het overhangende deeg terug over de taart.
  9. Klop het laatste ei los en bestrijk het overliggende deeg ermee.
  10. Bak de taart iets onderin de oven op een rooster in 55-65 minuten diep goudbruin en gaar.
  11. Haal de taart uit de oven en laat hem eerst 10 minuten rusten. Snij daarna in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken