- 4 g Runderschnitzel
- 0.25 Knolselderij
- 1 Pastinaak
- 1 el Zure room
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Herfst rundervinken uit omas keuken op tafel.
- Pel de sjalotten en snij in dunne ringen. Snij de augurken in dunne reepjes.
- Leg de vleeslapjes plat neer op een schoon werkblad. Bestrooi met peper en zout en bestrijk met 1 tl mosterd. Leg op elk lapje vlees 1 plakje ontbijtspek. Strooi de tijm erover, leg de sjalotten en augurken erop en rol op. Zet het rolletje vast met een rolladenaald of cocktail-prikker.
- Schil de soepgroenten (behalve de prei) en snij alle groenten in blokjes. Snij het spek in kleine blokjes.
- Verhit de boterolie in een braadpan en braad de rundervinken op hoog vuur aan. Haal ze eruit en bak de groenten en het spek in de pan.
- Doe de vinken en laurierblaadjes erbij. Voeg de wijn en bouillon toe en stoof alles 75 minuten. Haal de vinken uit de pan en hou warm.
- Zeef het braadvocht en breng het aan de kook. Roer de bloem met 1,5 dl water glad en bind de saus hiermee. Voeg peper en zout toe. Roer desgewenst zure room erdoor.
- Serveer de rundervinken in de saus.