- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Euroma original spices al-andalus stoofpot van kip en krieltjes op tafel.
- Doe de kipdijfilet in een kom en bestrooi met de Al Andalus kruiden en een beetje zout.
- Snijd de ui in halve ringen. Halveer de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in reepjes.
- Verhit de olie in een stoofpan en fruit de uiringen een paar minuten.
- Doe de kip erbij en bak een paar minuten mee. Schep een paar keer om met een houten spatel.
- Voeg de krieltjes, knoflook en rozemarijntakjes toe en schep alles nog eens goed om.
- Voeg dan het water of de bouillon toe en stoof het kip- en krieltjesmengsel met het deksel op de pan 10 minuten.
- Doe dan de paprikareepjes erbij en stoof nog 5 minuten totdat de kip en aardappeltjes gaar zijn.
- Roer de crème fraiche en de olijven erdoor en laat zonder deksel nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de takjes rozemarijn eruit, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.