Euroma original spices al-andalus stoofpot van kip en krieltjes

Euroma original spices al-andalus stoofpot van kip en krieltjes

Smulweb imageSmulweb

Stoofpot van kip en krieltjes met Al-Andalus kruiden, paprika en olijven. Geserveerd perfect met brood om in de saus te dippen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Euroma original spices al-andalus stoofpot van kip en krieltjes op tafel.

  1. Doe de kipdijfilet in een kom en bestrooi met de Al Andalus kruiden en een beetje zout.
  2. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in reepjes.
  3. Verhit de olie in een stoofpan en fruit de uiringen een paar minuten.
  4. Doe de kip erbij en bak een paar minuten mee. Schep een paar keer om met een houten spatel.
  5. Voeg de krieltjes, knoflook en rozemarijntakjes toe en schep alles nog eens goed om.
  6. Voeg dan het water of de bouillon toe en stoof het kip- en krieltjesmengsel met het deksel op de pan 10 minuten.
  7. Doe dan de paprikareepjes erbij en stoof nog 5 minuten totdat de kip en aardappeltjes gaar zijn.
  8. Roer de crème fraiche en de olijven erdoor en laat zonder deksel nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Haal de takjes rozemarijn eruit, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte Krieltjes