- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke kruidige pompoensoep met of zonder spek en salami op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schil en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de ui en paprika ook in blokjes. Snijd de plakjes spek in stukken van 1 cm. Snipper de knoflook. Meng alles op de bakplaat (behalve gegrilde paprika) en voeg peper en zout naar smaak toe. Druppel wat olie over het mengsel.
- Doe de bakplaat in het midden van de oven en rooster het mengsel gedurende 30 minuten.
- Pel ondertussen de pistachenootjes. Hak ze grof en zet ze weg.
- Bak salamiplakjes voor iedereen tot ze knapperig zijn en leg ze op een schoteltje.
- De pompoenmengsel is klaar, bak het brood af.
- Doe het pompoenmengsel in een pan op matig vuur. Voeg bouillon en kruiden toe. Voeg 3/4 van de geitenkaas toe en pureer de soep.
- Proef of je nog wat kruiden mist en voeg die toe naar smaak.
- Serveer de soep en voeg de pistachenootjes, salamikruimels en eventueel extra geitenkaas naar smaak toe. Eet smakelijk!