Amandelmeel recepten
Zelf Amandelmeel gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Amandelmeel recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 6 stuk eieren
- 1 el Vloeibare zoetstof
- 1 tl Vanille extract
- 80 ml Zonnebloemolie
- 200 ml Vloeibare slagroom
- 350 g Amandelmeel
- 30 g kokosmeel
- 1 el Bakpoeder
- 1 snufje Zout
- 2 el Cacaopoeder
- 1 stuk bakspray
- 1 stuk cakeblik
- 1 stuk satéprikker
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Koolhydraatarme marmercake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik in met boter of een bakspray en bekleed de bodem met bakpapier.
- Klop in een grote kom de eieren, zoetstof, vanille extract, zonnebloemolie en de slagroom tot een geheel.
- Roer in een andere kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
- Meng de natte en droge ingrediënten tot een geheel. Verdeel dit beslag over 2 kommen. Voeg aan een van de 2 kommen de cacaopoeder toe. Roer dit tot een chocolade beslag ontstaat.
- Schep 4 el van het vanille beslag in het cakeblik, gevolgd door 4 el chocolade beslag. Herhaal dit tot al het beslag op is. Haal een satéprikker met zwierende bewegingen door het beslag om het mar-mereffect te creëren. Let op, doe dit niet te veel, want dan mengt het beslag te veel.
- Bak de cake 50-60 min. in het midden van de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je met een prikker in de cake prikt en deze er schoon uitkomt. Snijd de cake pas in plakken als deze is afgekoeld.