Boerenkoolstamppot voor genieters

Boerenkoolstamppot voor genieters

Smulweb imageSmulweb

Boerenkoolstamppot voor genieters met spekreepjes, ui, en rookworst. Door het bedje van puree komt de groente als nooit tevoren tot z’n recht. Ben je al overtuigd?

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boerenkoolstamppot voor genieters op tafel.

  1. Snipper het uitje fijn en snijd het spek in reepjes/blokjes. Schil de aardappelen en was de boerenkool.
  2. Breng water aan de kook voor de boerenkool en kook deze in 25 minuten gaar. In een andere pan doe je de geschilde aardappelen met zout en koud water totdat de aardappelen net onder staan. Breng aan de kook en laat de aardappelen nog ongeveer 15 minuten staan of totdat je er met een mes zonder weerstand in kan prikken.
  3. Verwarm een koekenpan en bak de spekreepjes uit. Voeg het fijngesnipperd uitje toe aan de spekjes en bak nog ongeveer 5 minuten of totdat de uitjes mooi licht gekarameliseerd zijn. Giet een deel van het vet af in een ander steelpannetje.
  4. Verwarm een volgende pan met water en verwarm de rookworst volgens de verpakking. Voeg de rookworst aan de pan met boerenkool toe.
  5. Voeg in het pannetje waar je het vet van de spekjes aan hebt toegevoegd een klontje boter toe van ongeveer 25 gram en 150 ml melk. Verwarm de melk tot vlak voor het kookpunt en als je boter is gesmolten.
  6. Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen. Knijp ze nu door de aardappelknijper of wrijf ze door een zeef. Voeg het melkmengsel toe en meng tot een puree. Voeg daarna de afgegoten boerenkool en de spekjes met ui toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de rookworst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot