Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

Smulweb imageSmulweb

Maak deze amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs in een handomdraai. Gegarandeerd succes bij jouw gasten, die binnen no-time deze heerlijke muffins op hebben.

25 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Doe de gesmolten boter, eieren, suiker, vanillesuiker, zout en kaneel in de mengkom van de Magimix Patissier. Klop hiervan een cremige massa.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel.
  4. Spatel het bakmeel en de gemalen amandelen in gedeelten voorzichtig door de boter/eimasa.
  5. Roer de amaretto en de kleine stukjes amandelspijs voorzichtig door het deeg. Voeg eventueel wat amaretto toe als het deeg te dik is. Het deeg moet gemakkelijk van de lepel af kunnen glijden.
  6. Versier de muffins met een amarettini.
  7. Bak de muffins plm. 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Prik er eventueel in met bijvoorbeeld een satéprikker. Komt die er schoon uit, dan zijn de muffins klaar.
  8. Bestrooi de afgekoelde muffins met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Muffins