- 300 g Boerenkool
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige stamppot boerenkool van petra op tafel.
- Kook de boerenkool samen met de in stukken gesneden aardappelen in circa 20-25 minuten gaar in water met 2 vleesbouillontabletten. Zet de warmtebron lager zodra de boerenkool kookt en leg de rookworst op de boerenkool. Laat de worst circa 15 minuten meeverwarmen en haal de worst uit de pan. Leg apart.
- Doe de gare boerenkool samen met de aardappelen in een vergiet en laat dit heel goed uitlekken.
- Verhit de boter of olie in een koekenpan. Bak hierin de spekreepjes lekker bruin en knapperig. Voeg ¾ van de uisnippers hieraan toe en bak mee tot glazig.
- Doe de boerenkool en de aardappelen terug in de pan en stamp het geheel fijn met een aardappelstamper of een gewone mixer (geen staafmixer!). Roer ¾ van de spekreepjes met gebakken uisnippers, mayonaise, mosterd en crème fraîche door de stamppot. Proef en maak de stamppot eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Garneer de boerenkoolstamppot met augurkjes, zoetzure uitjes, rauwe uisnippers, piccalilly, spekreepjes en rookworst.