Tarte tartin met peer en zoute caramel

Tarte tartin met peer en zoute caramel

Smulweb imageSmulweb

Deze tarte tatin met peer en zoute caramel krijgt in de oven zijn bijzondere smaak. Maar pas op: de karamel is zeer heet. Laat na het bakken de taart goed afkoelen, zodat de cursus patisserie nog lang prettig blijft.

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Tarte tartin met peer en zoute caramel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de peren en snijd ze in vieren.
  3. Roer de suiker met de boter op laag vuur in een pannetje tot de suiker gesmolten is en de caramel bubbels geeft. Haal van het vuur af en roer de kaneel en het zout erdoor.
  4. Giet de caramelsaus in de ingevette vorm en leg de peer met de bolle kant onder in de saus.
  5. Bedek dit met het ontdooide bladerdeeg en duw de randen een beetje naar beneden, zorg dat alle deeg goed aansluit.
  6. Bak de taart 40-45 minuten in de oven.
  7. Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm.
  8. Leg een bord of schaal op de bakvorm (let op dat dit groter is dan de vorm ivm de zeer hete caramel) en keer nu de vorm snel om met het "bord", de taart ligt nu met de peren naar boven.
  9. Laat afkoelen of eet hem warm!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Peren Caramel