Herfst romige aardappelpuree met ui

Herfst romige aardappelpuree met ui

Smulweb imageSmulweb

Deze herfst romige aardappelpuree met ui is een overheerlijke comfort food-keuze. Gekookt in zout water met knoflook en uien, gestampt tot een fijne consistentie, gekruid met nootmuskaat, citroenrasp en een vleugje cayennepeper en gegarneerd met gesnipperde bieslook voor een mooie kleur en extra smaak.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Herfst romige aardappelpuree met ui op tafel.

  1. Schil kruimige aardappels en uien en snipper ze in blokjes. Pers knoflook en voeg deze toe.
  2. Kook de aardappels met knoflook en uien in zout water gaar. Giet de pan af en vang wat kookvocht op.
  3. Stamp alles fijn en voeg warme melk met wat opgevangen kookvocht toe en een klont boter toe tot alles mooi romig is.
  4. Breng op smaak met flink wat nootmuskaat, citroenrasp (zest) en een vleugje cayennepeper. Proef en voeg desnoods nog een snufje zeezout toe.
  5. Garneer met veel gesnipperde bieslook op het bord voor een fraaie kleur en extra smaak. Bieslook komt ook uit de uienfamilie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aardappelpuree Ui