Rabo de toro ( ossenstaart op zn argentijns )

Rabo de toro ( ossenstaart op zn argentijns )

Smulweb imageSmulweb

Deze Rabo de Toro is een Argentijns gerecht dat hartverwarmend en verbazingwekkend lekker is. Ossenstaart wordt 2 uur langzaam gekookt met uien, knoflook, paprika, tomatenpuree, oregano en rode wijn. Geserveerd met aardappelen of rijst.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1200 g Ossenstaart

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rabo de toro ( ossenstaart op zn argentijns ) op tafel.

  1. Verwijder met een erg scherp mes al het overtollige vet van de ossenstaarten.
  2. Verwarm in een ruime pan water. Voeg de staarten toe en laat 5 minuten koken om te "ontvetten". Zeef de staarten en herhaal deze techniek met wederom schoon water. Zeef nogmaals en zet apart.
  3. Verhit in een grote pan de olie en voeg de uien, wortelen, knoflook en paprika toe. Bak op hoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de ossenstaart in stukken van 6-7 cm toe (hak eerst indien dit nog volledige ossenstaarten waren) en bruin het vlees.
  4. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en gemalen peper. Meng goed. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en dek af met de rode wijn.
  5. Kook gedurende twee uur op een laag vuur tot het vlees mals is en van het bot "afvalt". Voeg vijftien minuten voor het einde van de kooktijd de erwten toe.
  6. Laat vervolgens afkoelen en zet 24-48 uur in de koelkast om te rusten.
  7. Verwarm na deze tijd op een laag vuur. Serveer met aardappelen of rijst.
eet smakelijk