- 1 savooiekool
- 1600 g Koolraap
- 1 Pastinaak
- 4 g Tijm vers
- 2 witte pens
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hutsepot van vergeten groenten en rookworst op tafel.
- Maak de savooikool en spruitjes schoon. Snijd de savooikool in reepjes en laat de spruitjes heel. Schil de wortelen, pastinaak en peterseliewortel en snijd in gelijke stukken. Maak rapen schoon. Schil aardappelen en snijd in blokjes. Pel de uien en knoflook en snijd in gelijke stukken.
- Laat 30 g boter hazelnootbruin worden en bak spek aan. Voeg ui, knoflook, wortelen, pastinaak, peterseliewortel en rapen toe. Stoof kort. Blus af met bouillon en witte wijn. Voeg savooikool, spruiten, laurier en tijm toe. Kruid met peper en zout.
- Plaats een deksel op de stoofpot en laat alles gedurende 1 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe en controleer of er extra vocht nodig is. Voeg op het allerlaatste moment de witte bonen toe.
- Snijd rookworst en witte pens in gelijke schijven. Bak deze kort in boter. Schil de appel, snijd in kleine blokjes en bak kort met een beetje suiker. Schep een beetje appel op enkele schijfjes rookworst.
- Serveer de rookworst en witte pens samen met de hutsepot. Werk af met een snuifje speculoospoeder.