In serranoham verpakte kabeljauw met champignons in balsamicoroomsaus

In serranoham verpakte kabeljauw met champignons in balsamicoroomsaus

Smulweb imageSmulweb

In serranoham verpakte kabeljauw met balsamicoroomsaus overgoten met fijne champignons, lente-uitjes en witte wijn. Gegarneerd met gedroogde oregano en smakelijk opgediend. Perfect voor zowel feestelijke gelegenheden als een gewone dinsdagavond.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke In serranoham verpakte kabeljauw met champignons in balsamicoroomsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Kruid de vis met peper, zout en strooi er wat gedroogde oregano over. Rol de vis in de serranoham.
  3. Verhit de boter in de pan. Bak hierin de vis snel rondom iets bruin (plm. 3 minuten) en leg de vis in de ovenschaal.
  4. Bak in de overgebleven bakboter het fijngesneden sjalotje, de paddenstoelen en de lente-uitjes plm. 2 minuten al omscheppend.
  5. Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog en laat de wijn zo goed als inkoken.
  6. Voeg de room toe. Breng aan de kook. 1 minuut doorkoken, dan op smaak maken met peper, zout en de balsamicoazijn.
  7. Giet de saus over de vis en laat het geheel nog plm. 10-15 minuten in de oven garen.
  8. Prik met een vork in de vis om te controleren of deze gaar is. Als de vork er goed in gaat, is de vis precies goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Paddenstoelen Champignons