Saoto soep

Saoto soep

Smulweb imageSmulweb

Dit recept voor Surinaamse saoto soep is een échte klassieker. Schrik niet van de grote hoeveelheid: alles wat overblijft kun je gemakkelijk invriezen. Áls er iets overblijft, want deze maaltijdsoep is gevaarlijk lekker.

60 min bereiden

soep

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 stuk Sereh / Citroengras
  • 1 Laoswortel

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Saoto soep op tafel.

  1. Breng 3 liter water aan de kook in een grote soeppan. Voeg hieraan de laurierblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de serehstengel, 1 bouillonblokje, de piment, 1 takje selderij en de stukken laos toe. Draai het vuur laag en laat een uur zachtjes koken. Kook ondertussen de rijst en de eieren.
  2. Bak de kipfilet in een andere pan in hete olie, laat afkoelen en trek de kip uit elkaar. Knip de mihoen in stukjes en bak deze ook in olie.
  3. Breng de soep op smaak met de rest van de bouillonblokjes en maak dan de kommen op. Doe in elke soepkom 1 flinke lepel rijst, een plukje taugé, een beetje gebakken mihoen en wat frites sticks, wat kip, gebakken uitjes, fijngehakte selderij en eindig met een gekookt eitje.
  4. Schenk de gezeefde bouillon in de gevulde kommen en maak je saoto soep af met een theelepel ketjap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep