- 400 g Pladijsfilet
- 15 g Jumbo Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel met aardappelen prei en pladijs op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en bak ze kort aan in olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout.
- Was de preien en snijd ze in kleine stukjes. Stoof ook de prei glazig in olijfolie gekruid met peper en zout.
- Kruid de visfilets met peper en zout en wentel ze door de gebroken amandelen. Bak de gepaneerde visfilets goudbruin in olijfolie. De vis moet niet gaar zijn.
- Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de bieslook en doe dit met de tomaatjes bij de prei.
- Maak laagjes van de aardappelen, de prei en de vis in een ingevette ovenschotel.
- Maak een beslag van de eierdooiers, de room, de melk en de gemalen abdijkaas. Kruid met peper en zout en giet dit over de bereiding.
- Bak het gerecht 25 minuten in een oven op 170°C tot de eieren mooi gestold zijn.