Stoere herfststoof met worst kapucijners en bier

Stoere herfststoof met worst kapucijners en bier

Smulweb imageSmulweb

Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier. Deze grote stoofpan barst van smaak. Ideaal voor een herfstachtige dag. Garnalen op het laatst met peterselie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoere herfststoof met worst kapucijners en bier op tafel.

  1. Snijd de worst in stukjes van 1 tot 2 cm. Snijd het spek in reepjes. Hak de knoflook en snijd de uien fijn. Snijd de paprika in reepjes, de prei in ringen (goed wassen) en de champignons eventueel in tweeën of vieren (de kleinste laat je heel) Laat de kapucijners uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak hierin de stukjes worst en de spekreepjes. Voeg de knoflook en uien toe. Schep het goed door elkaar.
  3. Voeg het paprikapoeder, laurier en peper en zout toe. Schep dit weer goed door elkaar en voeg na een paar minuutjes de paprika, prei en de champignons toe.
  4. Laat dit ongeveer 5 tot 10 minuten stoven en voeg dan de gepelde tomaten (met vocht) en de uitgelekte kapucijners toe. Schep dit weer goed door elkaar en voeg het bier en het bouillonblokje toe.
  5. Laat het geheel nog een half uurtje zachtjes stoven, met de deksel op de pan. Er ontstaat nu een mooie ingedikte saus.
  6. Garneer op het laatst met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen