Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten

Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pompoen noedel soep met curry en zeevruchten. De zeevruchten kun je gebruiken die jij het liefste eet. Deze soep vol met smaak kan je binnen 30 minuten op tafel zetten. De soep is heerlijk en bevat lekker veel groenten!

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 125 g Peultjes
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten op tafel.

  1. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Haal peultjes af, snijd doormidden en blancheer. Snijd ui in kleine stukjes.
  2. Verhit olie in een pan en fruit de pompoenblokjes.
  3. Voeg curry, citroengras en de helft van de bouillon toe. Laat 15 minuten zachtjes koken. Haal eerst het citroengras eruit en pureer de pompoen met een staafmixer fijn.
  4. Bak in een andere pan de zeevruchten.
  5. Voeg de zeevruchten, mie, limoensap en kokosmelk toe aan de gepureerde massa. Laat dit geheel nog ongeveer 10 minuutjes op een laag pitje koken.
  6. Fruit intussen de ui.
  7. Schep de soep in kommen en garneer met peultjes, taugé en gefruite ui. Je kunt de peultjes, taugé en gefruite ui ook vlak voor het serveren aan de soep toevoegen, maar serveer de soep dan wel direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Pompoen Pompoen curry