Rijst met kipblokjes en zoete tomatensaus

Rijst met kipblokjes en zoete tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Rijst met kipblokjes en zoete tomatensaus. Gepaneerde kipfilet met gezoete tomatensaus, ketjap en knoflook. De spitskool kan lekker knapperig blijven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Rijst met kipblokjes en zoete tomatensaus op tafel.

  1. Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de braadpan en bak de kipfilet.
  3. Wanneer de kip gaar is, doe deze in een schaal en bak de gesneden uien aan in de nog hete olijfolie.
  4. Doe de uitgeperste knoflook erbij.
  5. Voeg daarna de tomatenpuree, de gembersiroop en de basterdsuiker toe.
  6. Los het bouillonblokje op in 2 dl water. Voeg dit ook toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
  7. Doe de uitgelekte kip erbij en laat het 10 minuten op een laag vuurtje stoven.
  8. Kook ondertussen de rijst.
  9. Snij de spitskool in reepjes en wok ze in een andere pan. Voeg peper en zout toe en laat ze zacht worden.
  10. Serveer de kip met de rijst en de gewokte spitskool als bijgerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Sauzen