- 200 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Rijst met kipblokjes en zoete tomatensaus op tafel.
- Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
- Doe een scheutje olijfolie in de braadpan en bak de kipfilet.
- Wanneer de kip gaar is, doe deze in een schaal en bak de gesneden uien aan in de nog hete olijfolie.
- Doe de uitgeperste knoflook erbij.
- Voeg daarna de tomatenpuree, de gembersiroop en de basterdsuiker toe.
- Los het bouillonblokje op in 2 dl water. Voeg dit ook toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
- Doe de uitgelekte kip erbij en laat het 10 minuten op een laag vuurtje stoven.
- Kook ondertussen de rijst.
- Snij de spitskool in reepjes en wok ze in een andere pan. Voeg peper en zout toe en laat ze zacht worden.
- Serveer de kip met de rijst en de gewokte spitskool als bijgerecht.