Praline van tongfilet met vlaamse gedroogde hesp

Praline van tongfilet met vlaamse gedroogde hesp

Smulweb imageSmulweb

Praline van tongfilet met vlaamse gedroogde hesp. Beleg de tongfilets met hesp, courgette en tomaat, kruid met peper en zout. Rol vast en laat in de oven garen. Serveer met kalfsfondsaus gemonteerd met koude boter en heerlijke knolselderij-julienne. Aardappelpuree met karnemelk en kruiden als bijgerecht.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Tongfilet
  • 22 g Eendenlever
  • 0.25 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Praline van tongfilet met vlaamse gedroogde hesp op tafel.

  1. Schil de courgette en snijd in lange schijven met een dunschiller. Snijd de tomaat in plakken.
  2. Leg de tongfilets open en beleg ze met ham, daarop de courgette en tomaat. Kruid goed met peper en zout.
  3. Verdeel de ganzenlever in kleine stukjes op de zeetong.
  4. Rol de zeetongfilets vast op en leg in een braadslede. Laat garen in de oven: 15 minuten op 150 °C.
  5. Laat de porto en de kalfsfond inkoken tot 1/3, kruid met peper en zout en monteer met stukjes koude boter.
  6. Schil de knolselder en snijd in fijne julienne. Frituur krokant in wat arachideolie. Schil de aardappelen en gaar tot ze zacht zijn. Pureer, kruid met peper en zout en werk af met de karnemelk, fijngesneden bieslook en peterselie.
  7. Dresseer de praline in een bord en nappeer met de saus. Presenteer de aardappeltjes apart en werk af met enkele knolselderreepjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen Zuivel