Kip curry (paleo)

Kip curry (paleo)

Smulweb imageSmulweb

Een kruidige, paleo kip curry met Masala kruiden, kokosmelk, prei, champignons en sereh stengel. Geserveerd met peterselie en eventueel Arrowroot bindmiddel voor extra saus. Heerlijke kip masala voor het diner!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 2 g Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip curry (paleo) op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in stukken en bak deze aan in 2 eetlepels kokosvet met peper, zout en Masala kruiden.
  2. Snijd de uien fijn, hak de prei, knoflook, rode peper en geschilde gember fijn. Voeg de uien, knoflook en peper toe aan de wok en fruit deze aan. Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de gebakken kip weer toe aan de wok. Voeg de kokosmelk, Sereh stengel en kippenbouillontablet toe. Laat het geheel met de deksel op de pan 45 minuten sudderen.
  4. Voeg de bosui toe en laat deze nog 10 minuten meekoken zodat deze knapperig blijven. Voeg eventueel nog een eetlepel Masala toe voor extra kerriesmaak.
  5. Voor het opdienen voeg je peterselie toe en eventueel bindmiddel (Arrowroot) om een fijne saus te krijgen. Serveer de kip masala en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Kip curry