Stoofvlees uit de snelkookpan

Stoofvlees uit de snelkookpan

Smulweb imageSmulweb

Maak binnen 50 minuten dit overheerlijke recept: stoofvlees uit de snelkookpan. Het enige dat jij hoeft te doen is de stoof binden met een beetje maizena. Ohja, en een smakelijk bijgerecht maken terwijl de snelkookpan z’n werk doet.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofvlees uit de snelkookpan op tafel.

  1. Maak een papje van de mosterd met de tijm, paprikapoeder, een snufje zout en een snufje peper. Verdun eventueel met een beetje water en laat even staan.
  2. Snijd het vlees in blokken van circa 3 bij 3 cm. Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn. Doe een beetje boter in de snelkookpan, net genoeg om de bodem te bedekken. Bak hierin de spekblokjes uit tot ze bijna knapperig zijn. Haal de spekjes uit het spekvet en houd ze apart.
  3. Voeg indien nodig een beetje boter toe aan het spekvet en bak hierin het vlees rondom bruin. Doe dit in minstens 2 porties. Haal het vlees uit de pan en houd het apart. Bak in het overgebleven spekvet de uien en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg een eetlepel bloem toe en roer goed door. Laat de bloem even garen en blus dan af met het glas rode wijn. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je blijft roeren.
  4. Voeg het kruidenpapje, de laurierblaadjes en de tomatenpuree toe. Als dit kookt, voeg dan de spekblokjes en het rundvlees toe. Het vlees moet net onder staan. Voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
  5. Doe de deksel op de pan en breng onder druk op de hoogste stand. Zet de pan op een zacht vuurtje zodra er stoom gaat ontsnappen. Na 40 minuten kan het vuur uit en laat je de pan van de druk afkomen. Bind de saus met een eetlepel maizena opgelost in een paar eetlepels water. Roer goed en laat nog even doorkoken. Het stoofvlees uit de snelkookpan is klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier