Pepernoten cheesecake

Pepernoten cheesecake

Smulweb imageSmulweb

Een goddelijke combinatie: cheesecake met pepernoten. Als je een zoetekauw bent en van cheesecake houdt, is dit recept voor pepernoten cheesecake een must-try voor op het sinterklaasfeest.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pepernoten cheesecake op tafel.

  1. Doorzoek het huis en verzamel alle pepernoten.
  2. Smelt de boter.
  3. Rasp de schil van de sinaasappels.
  4. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  5. Maal de pepernoten fijn in de keukenmachine. (Of leg ze in een theedoek en gebruik wat ouderwets geweld met een deegroller.) Meng met de gesmolten boter. Schep in een ingevette springvorm van 24 cm en druk goed aan. Bak het 10 minuten op 180 °C.
  6. Mix de suiker met de maizena. Klop de roomkaas erdoor totdat het een romig mengsel is. Voeg één voor één eieren toe, terwijl je blijft kloppen.
  7. Schenk, nog steeds kloppend, de room bij het mengsel. Voeg de merg van het vanillestokje toe en de geraspte schil van 2 sinaasappels.
  8. Stort het mengsel op de taartbodem. Schud even totdat alles gelijk verdeeld is. Bak 45 minuten in de oven (Let op dat de bovenkant niet te bruin wordt! En dek eventueel af met aluminiumfolie).
  9. Serveer de afgekoelde taart als nagerecht of traktatie, eventueel een dag later.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart