Turkse gebakken bloemkool

Turkse gebakken bloemkool

Smulweb imageSmulweb

Maak deze Turkse gebakken bloemkool eens als bijgerecht. Goudbruine roosjes met sesam en kruiden. Lekker met een frisse dip erbij.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Turkse gebakken bloemkool op tafel.

  1. Deel de bloemkool in roosjes, verwijder harde stronkjes met een mesje.
  2. Verwarm olie in een pannetje tot 180 graden (test met een korstje brood).
  3. Frituur de bloemkoolroosjes tot de randjes goudbruin kleuren en neem ze met een schuimspaan uit. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Breng de bloemkoolroosjes op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de bloemkoolroosjes op een schaal en strooi sesamzaadjes erover.
  6. Snijd muntblaadjes of koriander in reepjes en verdeel erover.
  7. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool Gebakken bloemkool