Hasseltse speculaas

Hasseltse speculaas

Smulweb imageSmulweb

Hasseltse speculaas, heerlijke koekjes die perfect samengaan met een kopje thee of koffie. Maak deze speculaas koekjes makkelijk zelf met bloem, boter, suiker, bruine basterdsuiker, ei, amandelpoeder, speculaaskruiden en zout. Doe alle ingrediënten in een mengkom, rol tot balletjes en duw plat. Bak 15 minuten en genieten maar!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Kandijsuiker

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hasseltse speculaas op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom. Meng tot een homogene massa.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180° C.
  3. Strooi een beetje bloem over het werkblad. Verdeel het deeg in kleinere porties en leg op het bebloemde werkblad. Rol tot balletjes en duw plat. Tip: je kan een deel van het deeg invriezen. Rol het tot een worst, bedek met plasticfolie en leg in de vriezer.
  4. Verdeel de koekjes over de bakplaat. Plaats +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven. De koekjes zullen bij het afkoelen harder worden.
  5. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Leg ze op een schotel en serveer met een kopje thee of koffie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Speculaas