Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zelf chocolade letter maken op tafel.
- Teken de letters die je wilt maken op een A4 en plak dit op je aanrecht. Plak hier overheen het bakpapier. Je hebt voldoende chocolade voor 2 flinke letters.
- Hak alle chocolade heel fijn.
- Smelt de helft van de chocolade au bain-marie (in een schaal boven een pan met een laagje kokend water). Zorg dat de chocolade niet verbrandt, roer continue en hou de temperatuur onder de 42 graden Celsius.
- Haal de kom van de pan en roer de rest van de chocolade er goed door tot deze is gesmolten en roer het geheel circa 32 graden Celsius is.
- Voeg één eetlepel slagroom toe aan de chocolade en roer goed door, het mengsel wordt snel dikker dus je moet wat doorwerken.
- Doe de chocolade in de spuitzak en spuit eerst een rechte lijn over de lijnen van de letter. Spuit de overige chocolade vervolgens met een ronddraaiende beweging over de letters.
- Decoreer met alles wat je lekker vindt en laat ze op een droge plek opstijven!