Rijstschotel met gehakt en broccoli

Rijstschotel met gehakt en broccoli

Smulweb imageSmulweb

Een rijstschotel met gehakt en broccoli in een heerlijke kerriesaus. Bak het gehakt rul, voeg de prei, ui, paprika toe met kerriepoeder. Voeg bloem en melk of bouillon toe, daarna gecombineerd met de gekookte broccoliroosjes. Serveer de saus met rijst. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rijstschotel met gehakt en broccoli op tafel.

  1. Zet een pan water op en kook de rijst. Zet nog een pan water op en kook de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten.
  2. Snipper het uitje en snijd de prei en paprika in stukjes.
  3. Smelt de boter in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de prei, paprika, ui en kerriepoeder toe en bak dit ongeveer 4-5 minuten.
  4. Voeg vervolgens de bloem toe en meng even goed door elkaar. Na circa 1 minuut kan je de melk of bouillon toevoegen.
  5. Laat de saus circa 3-4 minuten pruttelen en voeg ook de broccoliroosjes toe.
  6. Als de saus de goede dikte heeft (eventueel met behulp van een beetje allesbinder), is het gerecht klaar.
  7. Serveer de saus met de rijst. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Broccoli