Geroosterde pompoensoep

Geroosterde pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke geroosterde pompoensoep is een echte aanrader. De pompoen wordt geroosterd met wortel, ui en knoflook, op smaak gebracht met ras el hanout en tijm. Na het roosteren wordt alles gepureerd tot een gladde soep en geserveerd met geroosterde pompoenpitten en lepel yoghurt.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 tl Ras el Hanout
  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Geroosterde pompoensoep op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de pitten uit de pompoen. Snijd de wortel en pompoen met schil in blokjes. Verdeel ze samen met de ui en knoflook in een braadslede. Strooi hier ras el hanout, tijm en wat zout overheen. Sprenkel er ook olijfolie overheen en schep alles goed door elkaar. Rooster de pompoen in de oven gedurende 25-30 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
  2. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze hierna op een bordje afkoelen.
  3. Schep de inhoud van de braadslede in een soeppan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Warm de soep nog even op en breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Schep de pompoensoep in wijde kommen en leg een lepel yoghurt in het midden. Strooi er vervolgens de geroosterde pompoenpitten overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep