Appelkaneel cake

Appelkaneel cake

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke appelkaneel cake is perfect voor bij de thee. Luchtig, zoet en feestelijk met stukjes appel en kaneelsuiker. Ideaal voor de lekkere trek of gezellige visite.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 koopmans appel kaneelcake

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appelkaneel cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven), 150°C (heteluchtoven) of gasoven stand 2-3. Vet een cakevorm goed in met boter of margarine en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes (0,5-1 cm).
  3. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix en de eieren toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand in ca. 1 minuut tot een glad geheel. Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
  4. Voeg de appelstukjes en de kaneelsuiker aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake direct in de oven.
  5. Bak de appelcake in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake