- 50 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke sappige varkenshaas in parmaham met champignon-pestoroomsaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Kruid de plakken varkenshaas met peper en zout. Smeer de randen van de varkenshaas in met pesto. Wikkel daaromheen een reep Parmaham.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak de plakken varkenshaas hierin snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
- Bak in het overgebleven vet de sjalotsnippers glazig. Voeg de champignons toe en bak even mee tot het vocht is verdwenen. Blus af met witte wijn of cognac en laat dit inkoken. Voeg dan de room toe. Breng alles aan de kook tot de room dikker wordt.
- Van het vuur af de pesto erdoor roeren en de saus op smaak maken met peper, zout, paprikapoeder, tabasco en cayennepeper. Doe de saus in de ovenschaal en leg de varkensoesters (varkenshaas) erop.
- Leg op elk stukje vlees een klontje roomboter. Zet de schaal nog plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Het vlees is dan nog sappig en zeker niet droog.