Cheesecake new york

Cheesecake new york

Smulweb imageSmulweb

Een hemelse Cheesecake uit New York. Bereid de bodem van verkruimelde biscuits en gesmolten boter. Maak de vulling van roomkaas, verschillende soorten room en de toevoeging van de nodige smaakmakers voor de onweerstaanbare smaak. Als finishing touch bestrooien met poedersuiker.

120 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cheesecake new york op tafel.

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Meng de verkruimelde biscuits, gesmolten boter en 3 eetlepels suiker. Druk het mengsel in de springvorm en zet deze ongeveer een half uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 150˚C, gasovenstand 3.
  4. Meng in een grote kom de 225 g suiker en de maïzena. Voeg de roomkaas, eidooiers en vanille toe. Klop alles met de hand of met een elektrische mixer door. Voeg geleidelijk de twee soorten room, zout en citroenschil toe en blijf kloppen.
  5. Klop de eiwitten tot het schuim in stijve pieken blijft staan en spatel het door het roomkaas-mengsel. Schep het mengsel in de gekoelde taartbodem.
  6. Bak de taart een uur op 150˚. Bak daarna nog een half uur op 130˚. Zet de oven uit, maar laat de taart grotendeels afkoelen in de oven. Zorg dat de taart goed gekoeld is voordat je hem serveert en bestrooi met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cheesecake