Eendenborst menu

Eendenborst menu

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door dit bijzonder eendenborst menu. Heerlijk mals vlees, geserveerd met gekarameliseerde sinaasappelsaus en een gelei van rode en zuurkool. Het gerecht wordt afgemaakt met knapperige stukjes kruidkoek.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1200 g Gerookte eendenborstfilet
  • 45 g Sinaasappelsap
  • 15 g Cointreau
  • 3 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Eendenborst menu op tafel.

  1. Begin met het garnituur. Los de gelatine op in koud water tot zeer zacht en rekbaar. Verwarm ondertussen de riesling, heet maar niet koken. Knijp de gelatine goed uit en los op in de riesling. Giet uit over een bakplaat en laat in de koelkast opstijven tot een mooie gelei.
  2. Knijp de rode en zuurkool goed uit. Snijd fijn. Neem 4 bordjes en smeer de ringen in met wat olie aan de binnenkant. Begin nu met een laagje rode kool, druk uit de gelei 8 plakken/rondjes van hetzelfde formaat. Leg een plak gelei op de rode kool, dan een laag zuurkool, weer gelatine en dan weer rode kool. Herhaal dit totdat je 4 rood-wit-rode torentjes hebt. Zet koud weg tot gebruik. Je kunt ze zowel koud, op kamertemperatuur als warm serveren. To warm de bordjes met ringen opwarmen voor 10 minuten op 180 graden. Let op, de ringen worden natuurlijk zeer heet. Ramequins of muffinvormen voorzichtig omkeren en bovenkant garneren met de gebakken kruidkoek en evt. een lepel saus.
  3. Saus: Laat de suiker carameliseren tot lichtbruin en voeg het sinaasappelsap toe. Roer goed totdat de suiker goed opgelost is. Voeg likeur en fond toe. Verkruimel 1 plak kruidkoek, voeg toe en laat langzaam oplossen. Blijf roeren tot een mooie gladde saus.
  4. Eendenborst: Snijd in de velkant een ruitpatroon. Bestrooi met peper en zout (ook inwrijven in de sneden). Bak in een droge koekenpan op de velkant op laag vuur tot vel mooi bruin en krokant is. Draai op de vleeskant en bak nog 2-3 minuten. Snijd de andere 2 plakken kruidkoek in kleine stukjes. Neem de eendenborst uit de pan, vouw in zilverfolie en houd warm, desnoods in een extra koekenpan op zeer laag vuur. Bak nu de kruidkoek in het eendenvet kort krokant. Dit wordt het garnituur voor de taartjes. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Aardappels: Borstel de aardappels af, niet schillen! Kook in 10 minuten half gaar. Meng 2 el. olijfolie met 1 tl grof zeezout en een bos platte peterselie. Snijd de aardappels in grove stukken en meng goed met het mengsel. Grill tot krokant en gaar in de pan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Sauzen Kruiden Vlees Koekjes Kruidkoek