Koffie/affogato recepten

Zelf Koffie/affogato gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Koffie/affogato recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Affogato

Affogato

magazine badge magazine

Affogato met chocolade-espresso saus! Heerlijk ijs met een lichte koffiesmaak overgoten met een mix van chocoladesaus en vers gezette espresso. Ontdek de perfecte balans tussen zoet en bitter in dit Italiaanse dessert.

10 min bereiden dessert 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 150 g chocolade extra puur
  • 200 ml Slagroom
  • 4 sterke espresso’s (of 160 ml sterke koffie)
  • 4 bollen vanille schepijs
  • 8 Italiaanse cantuccini
  • 4 feestelijke glazen
  • 1 ijslepel

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Affogato op tafel.

  1. Hak de chocolade fijn met een scherp mes. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan en neem van het vuur. Roer de chocolade door de slagroom. Bereid de espresso's en roer ze door de chocoladesaus.
  2. Schep de bollen ijs in de glazen. Schenk over elk bol ijs wat chocolade-espresso saus. Serveer met de cantuccini om te dopen.