Ouderwets lekkere kippenragout

Ouderwets lekkere kippenragout

Smulweb imageSmulweb

Klassieke kippenragout met sjalotjes en champignons. Serveren in ovenpasteitjes. Door de romige kerriesaus, een perfect comfort-food gerechtje.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Pasteibakje

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ouderwets lekkere kippenragout op tafel.

  1. Kook de kipfilet in water gedurende 25 minuten. Laat afkoelen en snijd het in kleine blokjes.
  2. Smelt boter en fruit hierin de fijngesneden sjalot. Voeg kerriepoeder toe en roer goed door. Voeg daarna de champignons in plakjes toe en bak mee voor een paar minuten.
  3. Maak 400 ml bouillon van 1 tablet. Roer bloem er in delen doorheen en blijf goed mengen. Voeg in delen de bouillon toe en blijf roeren tot je een stevige saus hebt. Roer de champignons en laurierblaadjes erdoor en voeg een klein scheutje slagroom toe.
  4. Roer de blokjes kipfilet erdoor en breng op smaak met peper, zout en peterselie naar smaak.
  5. Verwarm de pasteitjes volgens de gebruiksaanwijzing in de oven. Vul met het kipmengsel en geniet van de heerlijke pasteitjes!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte