Witlofstamppot met blauwe kaas

Witlofstamppot met blauwe kaas

Smulweb imageSmulweb

Een stamppot zonder worst? Ja hoor! Deze stamppot met witlof, slagroom en blauwe kaas is verrassend lekker. Glaasje wijn erbij en smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witlofstamppot met blauwe kaas op tafel.

  1. Kook de aardappels.
  2. Bak sjalotjes in boter zachtjes totdat ze gaar zijn. Voeg 1,5 dl water toe, samen met het halve bouillonblokje en de azijn. Kook dit ongeveer 3 minuten en roer de honing erdoor.
  3. Rooster de walnoten in een droge pan en hak daarna fijn. Snijdt de pitten uit de witlof en snijdt de witlof in reepjes.
  4. Giet de aardappels af. Voeg de witlof (hou 1 klein handje witlof achter) en de slagroom toe en zet terug op het vuur. Roer alles goed door totdat er een smeuïge massa ontstaat.
  5. Voeg kaas, noten en de achtergehouden witlof toe en verdeel het gerecht over de borden. Giet de honingsaus hieroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas