Bloemkool curry

Bloemkool curry

Smulweb imageSmulweb

Een indrukwekkende Indiase bloemkool curry met Madras en kokosmelk. Aardappelen, rijst, bloemkool, eieren, koriander en kruiden zorgen voor spektakel op je bord. Als je geen vegetariër bent, is dit gerecht een echte aanrader.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 pakje kumar's madras
  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Bloemkool curry op tafel.

  1. Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in water met wat zout gedurende 10 minuten. Kook ondertussen de eieren gedurende 7 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Maak rondom in de lengte 4 dunne inkepingen. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook ondertussen de bloemkool gedurende 5 minuten. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelen gedurende 10 minuten bruin en gaar. Voeg na 7 minuten de grof gesnipperde ui toe. Schep de bloemkool en de eieren erbij, voeg de Madras en kokosmelk toe en meng goed. Dek de wok af en laat het gerecht op laag vuur 5 minuten garen.
  3. Snijd de koriander grof. Haal de wok van het vuur en schep bijna alle koriander erdoor. Verdeel de rijst over borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Bloemkool Bloemkool curry