- 500 ml Water
- 132 g Volkoren ontbijtkoek
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Zuurvlees een echt limburgs gerecht (zoervleisj) op tafel.
- Snijd het vlees in dobbelstenen en doe deze in een kom. Giet de azijn, het water en 2 in vieren gesneden uien met daar 6 kruidnagels in gestoken, jeneverbessen, tijm en peper erbij. Dek de kom af en zet minstens 12 uur (bij voorkeur 24 uur) in de koelkast.
- Doe het vlees in een vergiet en vang de marinade op, gooi deze niet weg! Dep het vlees droog met een schone theedoek en bestuif met bloem.
- Verwarm de boter in de braadpan en bak het vlees bruin. Voeg de grof gesneden uien uit de marinade (inclusief kruidnagel) en de rest van de grofgesneden uien toe en bak deze kort mee.
- Voeg stroop, bouillonblokjes en het opgevangen marinadevocht (met jeneverbessen en laurier) toe tot het vlees net onderstaat. Bewaar de rest van het vocht. Laat alles een uur sudderen.
- Voeg de in blokjes gesneden peperkoek toe en laat nogmaals 1 tot 1,5 uur sudderen. Voeg indien nodig af en toe wat vocht toe als de saus te dik wordt.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een lepel appelstroop toe.