gepofte gevulde aardappel

gepofte gevulde aardappel

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze gepofte gevulde aardappel. Perfect voor op de zondag. Aardappels gepoft in de folie en gevuld met gemengde spekjes, sjalotjes, mosterd, yoghurt en uiteraard kaas.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke gepofte gevulde aardappel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr.C. Prik de aardappelschil hier en daar door met een vork. Bestrijk de aardappels met olie en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.
  2. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan licht krokant. Neem de aardappels uit het folie en halveer ze. Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook, zout en peper door de spekjes. Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappels en bestrooi met de kaas.
  3. Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal of op een bakplaat. Zet even onder een hete ovengrill of in een nog hetere oven tot de kaas gesmolten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gepofte aardappelen