Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Minestronesoep op tafel.
- Snipper de gepelde ui. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de schoongemaakte prei in ringen. Snijd de afgehaalde sperziebonen in stukjes van 2 cm. Verwijder de uiteinden van de courgette. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de prei, tomaten, sperziebonen en courgette toe en laat deze groenten even meebakken.
- Giet de bouillon in de pan. Kook hierin de macaroni bijna gaar. Zie voor de juiste kooktijd de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg als de macaroni bijna gaar is de broccoli, wortel, witte bonen en knoflook uit de knijper toe. Laat de minestronesoep nog enkele minuten zachtjes koken.
- Serveer de geraspte kaas er apart bij.
- Eet bij deze soep bijvoorbeeld ciabattabrood of een lekker breekbrood met kruidenboter / je favo smeerseltje.