Minestronesoep

Minestronesoep

Smulweb imageSmulweb

Deze minestronesoep zit boordevol groenten zoals tomaten, prei, courgette, broccoli en wortel en bonen. Serveer met geraspte kaas en een Italiaans brood voor een complete maaltijd. Buon appetito!

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Minestronesoep op tafel.

  1. Snipper de gepelde ui. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de schoongemaakte prei in ringen. Snijd de afgehaalde sperziebonen in stukjes van 2 cm. Verwijder de uiteinden van de courgette. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de prei, tomaten, sperziebonen en courgette toe en laat deze groenten even meebakken.
  3. Giet de bouillon in de pan. Kook hierin de macaroni bijna gaar. Zie voor de juiste kooktijd de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg als de macaroni bijna gaar is de broccoli, wortel, witte bonen en knoflook uit de knijper toe. Laat de minestronesoep nog enkele minuten zachtjes koken.
  5. Serveer de geraspte kaas er apart bij.
  6. Eet bij deze soep bijvoorbeeld ciabattabrood of een lekker breekbrood met kruidenboter / je favo smeerseltje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Minestrone soep