Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Taco soep op tafel.
- Bak het gehakt rul samen met peper en zout. Laat het uitlekken in de zeef en doe het terug in de pan. Laat het op een heel klein pitje staan.
- Smelt de boter in de sauspan tot deze gelig is geworden. Voeg de bloem toe en bak deze 1 minuut zachtjes terwijl je deze met de pollepel door de pan beweegt.
- Voeg 2,5 dl melk beetje bij beetje toe en roer met de garde tot een gladde saus. Laat dit onder af en toe roeren circa 4 minuutjes pruttelen op middelmatig vuur. Zet het vuur uit.
- Voeg elke keer een handje geraspte kaas toe aan de saus. Zodra de kaas is gesmolten voeg je weer wat kaas toe. Zet de saus apart.
- Zet het vuur van de soeppan hoger en voeg de tacokruiden, tomatenblokjes, 4 dl melk, zwarte bonen (en/of chilibonen) en de kaassaus toe. Blijf roeren en laat dit geheel circa 10 minuten pruttelen op een middelhoog vuur.
- Serveer de soep in een grote kom. Strooi er wat geraspte kaas over en wat fijngeknepen tacochips. Eet smakelijk!