Zelfgemaakte barbecuesaus

Zelfgemaakte barbecuesaus

Smulweb imageSmulweb

Met deze zelfgemaakte barbecuesaus steel je de show op elk barbecuefeestje. Lekker bij kip of varkensvlees. Laat het geheel 30 minuten pruttelen en de rooksmaak van het gerookte paprikapoeder geeft een extra dimensie.

45 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte barbecuesaus op tafel.

  1. Snipper de ui helemaal fijn. Doe deze in een pannetje met de citroen, water, azijn, mosterd en bruine basterdsuiker. Voeg een flinke snuf zout toe en maal er wat peper over.
  2. Breng het mengsel aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Voeg daarna de ketchup, worcestersaus en gerookt paprikapoeder toe. Breng de saus opnieuw aan de kook en zet het vuur direct uit.
  4. Laat de saus afkoelen en serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik. Als je geen gerookte paprika hebt, kun je gewone paprikapoeder gebruiken, maar dan mist de saus de lekkere rooksmaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen