- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip met mosterdsaus en spekblokjes op tafel.
- Doe de mosterd in een kommetje en meng met het paprikapoeder, zout en peper. Smeer dit mengsel op beide kanten van de kippenborsten.
- Bak in een grote pan de ui en het spek op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan en leg ze op een apart bordje/kommetje. Laat het vet van het spek in de pan.
- Voeg olijfolie toe aan dezelfde hete pan. Bak de kippenborsten (ingesmeerd met mosterd) 1.5 minuten aan beide kanten tot ze een korstje krijgen. Haal de kip uit de pan.
- Voeg kippenbouillon toe aan de pan terwijl je in de pan roert om de aangebakken restjes los te maken. Laat de kippenbouillon koken en voeg het gebakken spek, ui en kip weer toe aan de pan. Laat dit 15-20 minuten koken op middelhoog vuur tot de kip voldoende gebakken is.
- Als je de saus dikker wilt maken, bind het dan met maizena.