Rendang ajam (kippendijen stoofschotel)

Rendang ajam (kippendijen stoofschotel)

Smulweb imageSmulweb

Deze Rendang Ajam (kippendijen stoofschotel) is gemaakt van een mix van specerijen, kokosmelk en limoenblad. Laat dit gerecht in ongeveer 2 uur heel zachtjes inkoken tot het vocht is verdampt. Serveer de rijst met kroepoek ernaast.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Sereh / Citroengras
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rendang ajam (kippendijen stoofschotel) op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de sereh fijn en schil de gember.
  3. Maal de uien, knoflook, pepers, sereh, gember, kemirinoten en koenjit in een foodprocessor tot fijne pasta.
  4. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe gedurende 2 minuten.
  5. Voeg de kip toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water. Voeg limoenblad en een half bouillonblokje toe.
  6. Laat dit ongeveer 2 uur heel zachtjes inkoken tot het vocht op het einde verdampt is, roer regelmatig om en voeg indien nodig een scheutje water toe.
  7. Kook de rijst en serveer met kroepoek ernaast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte