- 2 Sereh / Citroengras
- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Rendang ajam (kippendijen stoofschotel) op tafel.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de sereh fijn en schil de gember.
- Maal de uien, knoflook, pepers, sereh, gember, kemirinoten en koenjit in een foodprocessor tot fijne pasta.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe gedurende 2 minuten.
- Voeg de kip toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water. Voeg limoenblad en een half bouillonblokje toe.
- Laat dit ongeveer 2 uur heel zachtjes inkoken tot het vocht op het einde verdampt is, roer regelmatig om en voeg indien nodig een scheutje water toe.
- Kook de rijst en serveer met kroepoek ernaast.