Pittig zoete spruitjes met biefstuk rode peper en gember uit de wok

Pittig zoete spruitjes met biefstuk rode peper en gember uit de wok

Smulweb imageSmulweb

Pittig zoete spruitjes met biefstuk uit de wok. Biefstukpuntjes gemarineerd in gemberwortel, olie en sojasaus. Geserveerd met rijst en gekookte spruitjes gebakken met Spaanse peper, sjalotsnippers, knoflook, kerriepoeder en gembernat marinade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittig zoete spruitjes met biefstuk rode peper en gember uit de wok op tafel.

  1. Marineer de biefstukpuntjes plm. 1 uur in een marinade van geraspte gemberwortel, 1 eetlepel olie en de sojasaus.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met de bouillontablet.
  3. Kook de spruitjes beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  4. Haal de biefstuk uit de marinade. Laat goed uitlekken en droog het een beetje af met keukenpapier. Bewaar de marinade.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Bak hierin de biefstuk op hoog vuur al omscheppend bruin. Haal uit de wok en zet apart.
  6. Bak in het overgebleven vet de Spaanse peper, sjalotsnippers en de knoflook 1 minuut al omscheppend. Bak het kerriepoeder heel even mee tot het gaat geuren.
  7. Doe nu de spruitjes in de wok. Voeg de marinade van het vlees, gember en gembernat toe en maak de spruitjes op hoog vuur al omscheppend goed warm.
  8. Voeg de biefstukpuntjes toe. Nog even alles goed omscheppen en eventueel op smaak maken met wat peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente