Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittig zoete spruitjes met biefstuk rode peper en gember uit de wok op tafel.
- Marineer de biefstukpuntjes plm. 1 uur in een marinade van geraspte gemberwortel, 1 eetlepel olie en de sojasaus.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met de bouillontablet.
- Kook de spruitjes beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Haal de biefstuk uit de marinade. Laat goed uitlekken en droog het een beetje af met keukenpapier. Bewaar de marinade.
- Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Bak hierin de biefstuk op hoog vuur al omscheppend bruin. Haal uit de wok en zet apart.
- Bak in het overgebleven vet de Spaanse peper, sjalotsnippers en de knoflook 1 minuut al omscheppend. Bak het kerriepoeder heel even mee tot het gaat geuren.
- Doe nu de spruitjes in de wok. Voeg de marinade van het vlees, gember en gembernat toe en maak de spruitjes op hoog vuur al omscheppend goed warm.
- Voeg de biefstukpuntjes toe. Nog even alles goed omscheppen en eventueel op smaak maken met wat peper en zout.