Krentenbrood met een hint van cake (familierecept)

Krentenbrood met een hint van cake (familierecept)

Smulweb imageSmulweb

Dit familierecept is een krentenbrood met een hint van cake. Heerlijk bij een kop koffie of thee. De krenten en rozijnen worden goed afgespoeld, gemixed met andere ingrediënten, en voorzichtig gedaan in het beslag. Het is normaal dat de bovenkant openbarst.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Krenten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Krentenbrood met een hint van cake (familierecept) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel krenten en rozijnen goed af in een zeef met heet water. Laat ze uitlekken.
  3. Meng alle ingrediënten (behalve de rasp, krenten en rozijnen) goed en luchtig in een mixer gedurende ongeveer 20 minuten.
  4. Roer tot slot voorzichtig de uitgelekte krenten, rozijnen en rasp door het beslag.
  5. Plaats de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak gedurende 60 minuten.
  6. Zet de oven na een half uur op 200 graden.
  7. Let op: het is normaal dat de bovenkant openbarst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Bakken Krentenbrood Cake